ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu ili podatak kojim se može identificirati osoba, utvrditi identitet izravno ili neizravno.

Takve podatke tretiramo kao osobne podatke prema zakonu Republike Hrvatske o zaštiti osobnih podataka. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima (prikupljanje,pohrana,upotreba, uvid i prijenos osobnih podataka i kupac u svako doba može opozvati Privolu te zatražiti prestanak daljnje obrade osobnih podataka.

Voditelj zbirke osobnih podataka dostupan je putem mail adrese dkresic@moni.hr ili na adresi sjedišta tvrtke u Ilici 132, 10000 Zagreb. Pravne osnove za obradu osobnih podataka sukladno propisima EU i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka su sljedeće: kada ste pristali na obradu (privola),kada je to potrebno za sklapanje ili izvršavanje ugovora,u svrhu ispunjavanja zakonskih obveza,u svrhu legitimnih interesa tvrtke MONI- d.o.o. odmjerenih u odnosu na vaša prava glede zaštite osobnih podataka ili kada je to potrebno u pravne svrhe.

Prilikom kupovine u tvrtci MONI-doo tražimo od vas određene osobne podatke koji su nužni za ispunjenje usluge i kupovinu. Pružanje osobnih podataka u svrhu prodaje predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to će utjecati na ispravno izvršenje ugovora tj. prodaje ili je onemogućiti. U svrhu dostave proizvoda naručenog putem telefonske ili e-mail narudžbe potrebno je unijeti vaše osobne podatke (ime, prezime, adresu dostave, broj telefona i email adresu). Pristup podacima kupca koje uključuju ime i prezime, adresu dostave i broj telefona imaju djelatnici Hrvatske pošte s kojima MONI-doo ima sklopljen ugovor o dostavi naručenih proizvoda.

MONI-doo ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke. Za naplatu putem kreditnih kartica koriste se usluge od strane ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke. Podaci koje primimo izravnim kontaktom od kupaca koji nam se obrate za informacije o proizvodima i uslugama: putem obrasca na internetskoj stranici www.moni.hr , mailom,telefonskim pozivom ili u sjedištu tvrtke Ilica 132,Zagreb. U svrhu očuvanja sigurnosti, integriteta i dostupnosti osobnih podataka kupaca, podatke osiguravamo strogo ograničenim pristupom podacima, korištenje podataka isključivo u skladu s legitimnim interesom, ugovornom obavezom ili danom privolom Kupca,sigurnosni prijenos,antivirusnim programima u svrhu sprječavanja zloupotrebe osobnih podataka i neovlaštenog pristupa podacima. Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja(utvrđivanje identiteta kod kupovine oružja i streljiva,temeljem odredbi članka 22.i 23. Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja (NN broj:70/17). Sukladno odredbama članka 82.,Zakonu o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja (NN broj 70/17)odgovorna osoba je dužna voditi propisane evidencije i dokumentacije u svrhu kontrole MUP-a.